FACEBOOK ZET DE AANVAL IN MET DE RED BUTTON

04-07-2021


Vanavond stelde ik een simpele vraag op Facebook:


Dit schreef Mordechai Krispijn, hij vervolgde:

"Ik hoor voortdurend dat mensen worden geblokt en dat posts niet meer kunnen worden gedeeld op Facebook. Dit hoor ik wel vaker maar nu meer dan eerder. Herkent iemand dit?"

Het regende reacties.

Bijna 10% van al mijn Facebook vrienden reageerde en konden allemaal bevestigen dat zij inderdaad een vorm van blokkade hebben. Noch in de Main Stream Media, noch vanuit Facebook, is hier iets over te vinden.

Maanden geleden werd mij, door iemand die bij Facebook werkt, in vertrouwen verteld dat Facebook hard werkte aan een Red-Button. Met deze rode knop kan Facebook in één keer duizenden, honderdduizenden en zelfs miljoenen mensen tegelijk beperken en blokken.

"Ze werken er dag en nacht aan" zo wist deze dame mij te vertellen.

Deze Red-Button lijkt sinds gisteren geactiveerd of te worden getest.

Duizenden, misschien wel tienduizenden mensen werden gisteren voor een bepaalde tijd, vaak zonder opgaaf van redenen, geblokt waarmee zij geen berichten meer konden delen, soms niet meer live konden gaan, geen posts meer kunnen plaatsen of berichten konden liken.

De meest gehoorde klacht is dat berichten niet meer kunnen worden gedeeld. Het delen van berichten is een van de voornaamste manieren om een bericht onder een grote groep vrienden zichtbaar te maken en veel mensen tegelijk te bereiken.

Facebook lijkt daarmee de aanval in te hebben gezet tegen andersdenkenden en verbreekt daarmee niet alleen haar eigen Algemene Voorwaarden maar overtreedt daarmee ook artikel 1 van de grondwet.

Artikel 1: Gelijke behandeling en discriminatieverbod

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

In de Algemene Voorwaarden van Facebook is het volgende te vinden:

"We willen dat mensen openlijk kunnen praten over de onderwerpen die ze belangrijk vinden, zelfs als sommige mensen het er niet mee eens zijn of ze aanstootgevend vinden"

en

"Als je een consument bent en in een lidstaat van de Europese Unie woont, zijn de wetten van die lidstaat van toepassing op alle vorderingen."

Wij gaan met spoed onderzoeken of wij een massale rechtszaak kunnen starten namens honderden, misschien wel duizenden gebruikers.

Groet,

Mordechai KrispijnWees zelf de eye-opener voor de bevolking door het dragen van een tas met een mooie of goede boodschap!