Vertaal deze pagina naar:

HET OUDE EN HET NIEUWE BABYLON (EUROPA)

Saddam Hoessein heeft in de jaren tachtig een groot project gestart om het oude Babylon in oude glorie te herstellen. Nadat de Duitsers in de jaren dertig alle mooie stukken hadden geroofd, was er weinig meer van de ruïnes te zien.


De Nagebouwde Processieweg in Babylon


Saddam Hoessein heeft daarom met moderne bakstenen de stadsmuren van Babylon weer laten opbouwen en een kopie van de Ishtarpoort geplaatst. Hierbij hebben de Iraqi's weinig ontzag gehad voor de oude ruïnes en zijn mogelijk veel resten vernietigd. Bovendien liet Hoessein een groot paleis op de ruïne bouwen, zodat hij zelf kon uitkijken over Babylon.

UNESCO vond dat van een belangrijke archeologische plaats zo een pretpark werd gemaakt en dat er geen goede conservering plaatsvond. Daarom werd besloten Babylon lange tijd geen werelderfgoed te maken.

Pas nu Saddam Hoessein weg is en de oorlog voorbij is, heeft de UNESCO alsnog besloten de titel toe te kennen. De komende jaren zullen archeologen proberen de resten van Babylon in kaart te brengen en opnieuw zichtbaar te maken voor toeristen.

De verkrachting van Europa, oftewel het nieuwe Babylon


Het wordt tijd dat wij gaan ontwaken!


En dat we ons bewust worden van de jarenlange onderdrukking van een satanisch regiem.

De onderstaande video is een eye-opener en een goede informatiebron om te weten wat er achter de schermen gebeurt. De geschiedenis van de Khazaren, met name die van de Khazaarse maffia (KM), 's wereld grootste georganiseerde misdaad syndicaat, is vrijwel volledig uit de geschiedenisboeken verdwenen. Dit misdaad syndicaat, die wij op bovendien kortweg de elite noemen, weten verdomde goed dat het veel praktischer is om in het geniep te werken.

Ze hebben er miljoenen dollars aan uitgegeven om hun geschiedenis uit studieboeken te verwijderen zodat deze organisatie daadwerkelijk vanuit het geniep kon en nog steeds kan opereren.

Video over de verkrachting van Europa

De Toren van Babel


Het meest indrukwekkende bouwwerk van Babylon was de Etemenanki tempeltoren (ziggoerat), die opgericht werd voor de god Marduk. Het bouwwerk was een terrasvormig bouwwerk dat 91 meter hoog moet zijn geweest. Waarschijnlijk is deze tempeltoren de inspiratie geweest voor het Bijbelse verhaal van de toren van Babel, waarin de mens probeert een toren naar de hemel te bouwen.

Van de Etemenanki zijn helaas alleen funderingen bewaard gebleven. De ziggoerat van de stad Ur is wel goed bewaard gebleven en geeft een idee hoe de toren van Babel er uit moet hebben gezien. Al is de ziggoerat van Ur met 30 meter veel minder hoog dan de Etemenanki van Babylon geweest moet zijn. Recent heeft het Royal Ontario Museum een 3D animatie van Babylon laten maken waarin de Etemenanki goed te zien is.

Toren van Babel


Waar staat de nieuwe Toren van Babel?


In Straatsburg (Frankijk), het EU Parlement, doe ook onderzoek!


De buitenkant van het gebouw in Straatsburg symboliseert de Toren van Babel en de binnenkant het Coloseum. Babylon en Rome dus als een eenheid terug te zien in de Europese Unie.

Bron ► https://www.franklinterhorst.nl/EuroBabel%20en%20de%20vrouw%20op%20het%20beest.htm

Grote Altaar van Pergamon


Het Grote Altaar van Pergamon, of Altaar van Zeus in Pergamum of het Grote Altaar (in Pergamon), is een religieus monument opgericht in de Hellenistische periode op de acropolis van de stad Pergamon, waarschijnlijk aan het begin van het bewind van Eumenes II ( 197 -159 v. Chr J.-C.). De monumentale friezen, die een gigantomachie en het verhaal van Telephus uitbeelden, vormen een van de meesterwerken van de oude Griekse beeldhouwkunst en vertegenwoordigen het hoogtepunt van de "Hellenistische barok". Het altaar maakte ooit deel uit van de lijst van wereldwonderen.

Het werd in 1871 ontdekt door de Duitse ingenieur Carl Humann en werd in 1886 vervoerd en gerestaureerd naar Berlijn, op grond van een overeenkomst uit 1879 tussen Duitsland en het Ottomaanse Rijk; het wordt nu bewaard in het Pergamon Museum, een van de staatsmusea (Staatliche Museen) in Berlijn. De Turkse staat eist al tientallen jaren tevergeefs restitutie.

De restauratie van het monument is in volle gang. De heropening staat gepland voor 2023, als onderdeel van een grootschalig renovatieplan voor de Staatliche Museen.

Bron ► https://nl.frwiki.wiki/wiki/Grand_autel_de_Pergame

Altaar van Pergamon, de troon van Satan
Altaar van Pergamon, de troon van Satan

De Troon van Satan (Altaar van Pergamon) staat nu in Berlijn opgesteld in het Pergamon museum. Deze wordt nu gerestaureerd, de planning is dit in 2023 klaar te hebben.

Poort van Ishtar


De binnenstad van Babylon was ommuurd en had 8 monumentale toegangspoorten. De Ishtarpoort lag het dichtst bij het koninklijk paleis en was versierd met blauw geglazuurde tegels. Op de poort stonden draken, stieren en leeuwen afgebeeld als symbool voor de goden Marduk, Adad en Ishtar. Aan het begin van de 19e eeuw werd de poort opgegraven door Robert Koldewey en overgebracht naar het Pergamonmuseum in Berlijn.

De Ishtarpoort was de belangrijkste poort van de stad en werd jaarlijks gebruikt voor de Nieuwjaarsprocessie. Een processieweg die bijna een kilometer lang was, leidde naar de Ishtarpoort. Deze processieweg was ook rijkelijk gedecoreerd met leeuwen en blauwe tegels. Ook deze leeuwen zijn in musea over de hele wereld terecht gekomen in onder andere het Istanbul Archeologisch Museum, de Ny Carlsberg Glyptotek in Kopenhagen, het Louvre in Parijs, het Egyptisch Museum in München en het Kunsthistorisch Museum in Wenen.

Bron ► https://kunstvensters.com/2019/07/22/hoe-zag-babylon-er-uit/

Pergamon Museum in Berlijn


Het Pergamonmuseum is een van de bekendste en belangrijkste musea van Berlijn. Het archeologiemuseum is gelegen op het Museumsinsel vlak bij Unter den Linden.

Het Pergamonmuseum maakt deel uit van het museumensemble van Berlijn. Er werd in 1910 een 20-jarig project gesticht naar de plannen van Alfred Messel en Ludwig Hoffman, die van plan waren het Pergamonaltaar naar Berlijn te vervoeren en daar volledig te reconstrueren. Het museum heeft drie afdelingen met Assyrische, Babylonische en Perzische kunstwerken evenals de islamitische kunstafdeling. Elk van deze afdelingen was vroeger een apart museum, Pas sinds 1958 draagt het volledige gebouw de naam "Pergamonmuseum".

Het Pergamonmuseum was in 2005 met ongeveer 960.000 bezoekers het meestbezochte museum van Berlijn en het bestbezochte Duitse kunstmuseum.


Het Pergamonaltaar is afkomstig uit Pergamon, dat ligt in het huidige Turkije


Het altaar is gebouwd voor de Griekse goden Athene en Zeus en dateert uit ca. 180 v.Chr. Op het altaar is een gigantomachie, (strijd der giganten) afgebeeld.

Giganten (van het Griekse woord "gigas", "gigantes" dat 'aardgeborene' betekent) waren ontzaglijke reuzen met vreselijke aangezichten en lange verwarde haren die van hoofd en kin afhingen. In plaats van voeten hadden zij geschubde drakenstaarten.

Het Pergamonaltaar met de Gigantomachie staat symbool voor orde en chaos, namelijk dat orde en recht zegeviert over chaos en barbarij. De Giganten zijn ontstaan uit de bloeddruppels van de verminkte Uranus, die door Gaia, moeder aarde, werden opgevangen.

In overmoed bonden de Giganten de strijd aan tegen de Olympische goden met als doel om de Olympische goden te onttronen. Dit deden zij door de bergen Ossa en Pelion in de Thessalische vlakte op elkaar te stapelen om de Olympus te bestormen.

Met de hulp van Herakles werden zij door Zeus en de andere Olympiërs vernietigd en onder vulkanische eilanden begraven. Herakles werd na zijn hulp onder de goden opgenomen.

Bron ► https://nl.wikipedia.org/wiki/Pergamonmuseum