FREEDOM FOR ALL WORLDWIDE ❤️

16-05-2021

Anita Schuit voelt zich vrij │ 15-05-2021 │  Amsterdam/Arena


Anita Schuit schreef:

Lopend in de stoet en door een waas van tranen zie ik voor mij een deinende massa gele parapluutjes en alle kleuren van de regenboog.


Groot, klein, dik, dun, blank, zwart, bruin, rode, gele, witte, grijze, zwarte en geen haren, petten, hoeden, pruiken.

Voorop de veteranen, mensen uit de zorg.

Er worden pamfletten, boekjes, ballonnen, harten uitgereikt zonder commerciële doeleinden.

Nieuwe contacten, vriendschappen die elkaar weer treffen.

Knuffels, omhelzingen.

De orgelman kriskrassend met zijn wagentje en centenbak.

De man met de regenboogtrui, de groen verklede vrouwen in hun kar. Zoveel talent, creativiteit, vrolijkheid en liefde golft voor, naast en achter mij. Lachende gezichten, twinkelende ogen. Mensen in een rolstoel, het meisje zonder zicht maar met een heel bewuste blik. Kleine kinderen met trotse ouders. De kleine meid, een ballon boven haar hoofd, torent met wijze ogen er ver bovenuit.

De ouderen schuifelen hand in hand voorbij. Giechelende meiden, twintigers met zwarte kleding en petten diep over hun ogen getrokken. Ietwat onzeker, maar he, ze lopen mee, hoe geweldig. Velen herinneren zich de marsen van vroeger, strijdbare gevoelens die weer naar boven komen.

Dan opeens gaat de route langs het rouwcentrum, er is een uitvaart/dienst gaande. Een groot aantal leden van een motorclub, stoere kerels, staan daar heel kwetsbaar te zijn, met tranen in de ogen om het verlies van waarschijnlijk een lid/vriend van de club. De stoet van ongeveer 13.000 mensen passeert stil, doodstil. Beide kijken elkaar in de ogen. Respect, liefde en medeleven voelbaar. Kippenvel, ja het kan, het is mogelijk, zo hoort het te zijn.

Karren met flarden muziek in verschillende talen, leuzen, kreten, leef, dans en zing mee. Tromgeroffel van ver en spandoeken, vlaggen, heel veel vlaggen, van zoveel landen, de hele wereld voor even bij elkaar.

Zelfs de politie en de ME lachend op de foto, zichtbaar opgelucht blij, met diep in hun hart dezelfde verlangens en wensen , deze ook kenbaar makend.

We liepen allemaal met de neus dezelfde kant op. We liepen samen voor het behoud van de aarde, het menszijn, vrij zijn in keuzes. Eenieder ook voor zijn eigen persoonlijke vrijheid, eigen beslommeringen, denkend aan familie, geliefden, ouders, (klein) kinderen.

Frustraties, boosheid, verdriet, problemen, met elke stap los te laten en om te zetten in verbinding, liefde, acceptatie en vergeving. Soms passeerde er mensen met een mondkap tegen de stroom in. Twee tijdlijnen duidelijk zicht en voelbaar.

Mensen op het balkon, sommige zwaaiend, anderen een afkeurende blik. Mensen op een terras, bezig met het genieten van hun kleine beetje vrijheid die (tijdelijk) teruggegeven is. Geeft niet, ook dat is zoals het is en hoort te zijn. Ieder loopt zijn eigen pad in dit wereld drama, ieder met zijn eigen rol.

Deze dag heeft door deze wereldwijde energie een stijging in het (collectief) bewustzijn gebracht en een flink aantal scheuren in het langzaam afbrokkelende kwaad en machtssysteem.


We komen er wel, we gaan door, op naar de volgende en de volgende.

We zullen verdubbelen en verdubbelen tot het kantelpunt, en dan, dan vangen we elkaar op en bouwen aan datgene waarvoor we nu lopen............................

Een nieuwe betere wereld, en dat kunnen we, dat hebben we vandaag wereldwijd, wederom weer laten zien.


Met grote dank aan Anita Schuit voor deze super goede samenvatting van deze prachtige dag!


En grote dank aan iedereen die hieraan heeft deel genomen. Bedankt Allen ❤️